В Україні затримали найближчого соратника Саакашвілі

В Україні затримали найближчого соратника Саакашвілі

Укрінформ
Колишнього начальника військової поліції Міноборони Грузії Мегіса Кардаву затримали під час в’їзду на територію України.

Як повідомляє "Грузия онлайн" з посиланням на "Перший канал" Громадського мовника Грузії, він прямував в Україну з Туреччини і був затриманий на кордоні.

Розшукуваного за червоним циркуляром Інтерполу Кардаву звинувачують в Грузії у скоєнні вбивств, тортурах ув’язнених, організації таємного стеження за політичними опонентами, привласненні державних коштів. Він був у найближчому оточенні екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі.

За інформацією ЗМІ, зараз Кардаву доставили у Київ і його очікує екстрадиція в Грузію.

Читайте також: Запит про екстрадицію Саакашвілі досі чинний – глава мін’юсту Грузії

Мегіс Кардава у 2012 році покинув Грузію і з 2013 року перебував у розшуку Інтерполу на підставі матеріалів грузинської прокуратури.

2014 року він був заочно засуджений до дев’яти років ув’язнення.

Читайте також: Саакашвілі відмовили у статусі біженця в Україні

Нагадаємо, 21 жовтня лідер партії «Рух нових сил» Михеїл Саакашвілі заявив про затримання екс-начальника його особистої охорони Георгія Рубашвілі.

Читайте також: Міграційна служба намір видворити з України 20 соратників Саакашвілі - ГПУ

Пізніше Саакашвілі повідомив, що зникли ще двоє його соратників: колишній водій Михайло Абзіанідзе та інструктор Нацгвардії України Давид Макішвілі. Наступного дня з’ясувалося, що їх депортували до Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-