Справа рюкзаків: Чеботаря також відпустили під особисте зобов’язання

Справа рюкзаків: Чеботаря також відпустили під особисте зобов’язання

Укрінформ
Солом’янський районний суд Києва обрав особисте зобов’язання як запобіжний захід екс-заступнику міністра внутрішніх справ Сергію Чеботарю.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Чеботар є підозрюваним в так званій «справі рюкзаків МВС» у причетності до розтрати понад 14 мільйонів гривень. Як і син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександр, він має здати закордонні паспорти і взяти на себе низку зобов’язань. Але, на відміну від Авакова-молодшого, Чеботареві не призначили носіння браслета електронного спостереження.

Читайте також: Справа рюкзаків: суд відпустив сина Авакова під особисте зобов'язання

Прокуратура просила суд застосувати щодо підозрюваних арешт із можливістю внесення застави у 5 мільйонів гривень. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявляли, що загальна сума застави трьом підозрюваним у справі мала б скласти 14 мільйонів гривень, розтрату яких їм інкримінують: 5 мільйонів для Олександра Авакова, ще 5 для Сергія Чеботаря і 4 мільйони для ще одного підозрюваного, пов’язаного з фірмою-переможцем тодішнього тендеру на постачання рюкзаків.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Читайте також: Захист сина Авакова називає його затримання незаконним

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був доставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Фото: radiosvoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-