Справа рюкзаків: суд відпустив сина Авакова під особисте зобов'язання

Справа рюкзаків: суд відпустив сина Авакова під особисте зобов'язання

Оновлено
Укрінформ
Солом'янський районний суд обрав запобіжний захід сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександру у вигляді особистого зобов'язання.

Відповідне рішення оголосив суддя Віталій Українець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив клопотання задовольнити частково. Обрати щодо Авакова Олександра запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - сказав Українець.

Також суд зобов'язав сина Авакова носити електронний браслет; не спілкуватися із свідками у справі; повідомляти про зміну місця проживання слідчого, прокурора, суд; здати на зберігання паспорти для виїзду за кордон тощо.

Адвокат Андрій Федур у коментарі журналістам заявив, що згідно з законодавством, цей запобіжний захід оскаржити не можна. Він додав, що захист незадоволений рішенням суду.

Прокурор САП Олександр Снєгірьов зазначив, що  обвинувачення незадоволено рішенням суду. Він наголосив, що якщо Аваков-молодший не виконає якийсь із покладених на нього обов'язків, САП зможе подати клопотання до суду щодо обрання йому більш суворого запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був доставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Читайте також: Захист сина Авакова називає його затримання незаконним

1 листопада керівник САП Назар Холодницький повідомив, що обвинувачення проситиме для сина міністра запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 5 млн грн.

Фото: Апостроф и Даниила Шамкина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-