Femen втратило силу та ідею, переїхавши до Франції - автор «Історії зради»

Femen втратило силу та ідею, переїхавши до Франції - автор «Історії зради»

Укрінформ
Переїзд організації Femen у Францію в 2013 році призвів до значної її зміни та втрати первинної ідеї, зокрема, Femen більше не проводять потужних щоденних акцій, втратили свою популярність і вплив, як це було за часів активної діяльності в Україні.

Про це в інтерв'ю RFI розповів французький фотожурналіст Олів’є Гужон (Olivier Goujon), який одним з перших західних репортерів освітлював акції Femen, його книга «Femen, історія зради» днями була опублікована французьким видавництвом Max Milo. 

«Рух (після переїзду - ред.) змінився відразу на декількох рівнях... Зникла основна доктрина Femen - «секстремізм». Залишився тільки метод», - поділився Гужон. 

Він пояснив, що «секстремизм» поєднує в собі політичний радикалізм і сексуальність, але не голу натуру. 

Читайте також: У Франції затримали Femen у масках Путіна, Ле Пен та Асада

«Це був спосіб, яким Саша (Шевченко - ред.) і Оксана (Шачко - ред.) намагалися донести свій меседж, що полягав у наступному: «моє тіло, яке ви вважаєте об'єктом, насправді є частиною мене як суб'єкта». Це зовсім не той меседж, з яким виступає французький рух Femen», - заявив журналіст.

Він упевнений, що «якби на чолі Femen залишилися Саша і Оксана, рух не втратив би свою потужність».

На думку журналіста, питання, які Femen піднімали в Україні, знаходили відгук у всьому світі, і рух мав усі передумови стати міжнародним. «Коли рух перемістився у Францію, перед ним постав вибір, що робити. Сьогодні ми бачимо, що час від часу вони влаштовують акції. Але це зовсім не те, що вони робили в Україні: акції там були щоденними і набагато потужнішими», - додав Гужон.

Як відомо, 25 жовтня Печерський районний суд Києва почав судове засідання у кримінальній справі відносно активістки Femen Анжеліни Діаш, яка 21 липня намагалася зірвати брифінг Президентів України і Білорусі Петра Порошенка і Олександра Лукашенка в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-