НСЖУ назвала дату громадських слухань щодо безпеки журналістів

НСЖУ назвала дату громадських слухань щодо безпеки журналістів

Укрінформ
Національна спілка журналістів України ініціює проведення громадських слухань з питань захисту прав журналістів, боротьби з системною безкарністю та фізичною агресією щодо працівників ЗМІ. 

Про це інформує у середу прес-служба НСЖУ. 

Як повідомляється, раніше Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради України підтримав пропозицію НСЖУ щодо проведення парламентських слухань з питань безпеки журналістів, однак відповідне рішення не було ухвалене на парламентському рівні. 

"До участі в слуханнях запрошені керівники МВС, Генпрокуратури, Національної поліції, СБУ, представники Адміністрації Президента України (cпівголови Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова)", - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Мінінформ просить СБУ розібратися з нападами на журналістів у суді

Також на захід запрошуються журналісти, котрі постраждали під час виконання професійних обов’язків, адвокати, медіа-експерти, представники міжнародних організацій.

Громадські слухання проводяться Національною спілкою журналістів України спільно з партнерами по моніторингу "Індекс фізичної безпеки журналістів" – ГО "Платформа прав людини", ГО "Інформаційна безпека", ГО "Центр інформації про права людини", Академією української преси, Донецьким інститутом інформації, Інститутом розвитку регіональної преси.

Громадські слухання відбудуться 1 листопада о 14:00 у приміщенні НСЖУ.

У спілці нагадали, що відповідно до результатів моніторингу "Індекс фізичної безпеки журналістів України", за 9 місяців 2017 року зафіксовано 75 інцидентів фізичної агресії щодо журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-