Порошенко квапить уряд із розвитком сільської медицини

Порошенко квапить уряд із розвитком сільської медицини

Укрінформ
Президент Петро Порошенко очікує підготовки урядом у найкоротші терміни програми розвитку сільської медицини з урахуванням положень Закону “Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості” в разі його ухвалення парламентом.

Про це він заявив у вівторок під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністерство охорони здоров'я вже розробляє стандартні вимоги до обладнання та набору медикаментів. Від уряду в найкоротші терміни очікую прийняття державної програми, яка врахує всі нюанси розвитку сільської медицини на підставі нового закону», - зазначив Порошенко.

Він також доручив головам обласних державних адміністрацій пришвидшити визначення оптимальної схеми розміщення сільських амбулаторій із врахуванням показників навантаження на лікаря та доступності  для пацієнтів.

Читайте також: Децентралізація: Порошенко заявляє про зростання доходів бюджетів у 2,5 раза

Окрім того, Президент підкреслив необхідність забезпечення села швидкісним інтернетом для розширення кола медичних послуг у селі.

«Нагадаю, на сьогодні проникнення широкосмугового Інтернету у село становить 4%. Це - шалена дискримінація людей, які там мешкають - майже третина населення України», - наголосив Порошенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-