Коханівського із суду повезли в лікарню

Коханівського із суду повезли в лікарню

Фото
Укрінформ
У Святошинському районному суді, де обирають запобіжний захід лідеру "Добровольчого руху ОУН" Миколі Коханівському, оголошено перерву до 15:00.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Суд ухвалив рішення перенести засідання для надання можливості Коханівському пройти медичне обстеження у лікарні швидкої допомоги.

Таким чином, суддя Іванна Миколаєць задовольнила клопотання адвокатів обвинуваченого. 

Перед цим лікарі "швидкої" оглянули у суді Коханівського, але, за їхніми словами, потрібні додаткові обстеження.

Коханівського повезли з суду в лікарню / Фото: Євген Любімов. Укрінформ

Раніше прокурор у справі Іван Черніченко повідомив журналістам, що прокуратура вимагатиме запобіжний захід Коханівському у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Читайте також: У суді - перерва через медогляд Коханівського

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок вранці правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де з ночі забарикадувалися прихильники Коханівського. Операція із зачистки зали суду тривала близько 5 хвилин. Затримано 30 людей.

Наразі засідання перенесено до іншої судової зали.

Приміщення суду та вся територія довкола оточена силовиками.

Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями. 

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

У відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати зі сльозогінним газом. Під час зіткнень застосовували меблі та інші предмети.

Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-