Під Радою поштовхалися мітингувальники та поліція

Під Радою поштовхалися мітингувальники та поліція

Укрінформ
Ранок восьмого дня мітингу біля Верховної Ради розпочався з невеликої сутички між учасниками акції та правоохоронцями.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як стверджують мітингувальники, правоохоронці відмовлялися пускати їх через металеві огорожі назад до наметового містечка.

Проте упродовж десяти хвилин конфлікт було вичерпано. Зараз ситуація в урядовому кварталі є контрольованою та спокійною.

Укрінформ намагається взяти коментар у поліції з приводу інциденту. Мітингувальники спілкуються між собою, почала працювати польова кухня.

Правопорядок у зоні мітингу продовжують забезпечувати близько двох сотень поліцейських і бійців Нацгвардії, які охороняють територію переважно по периметру та біля залізних огорож, також є кінологи зі службовими собаками. Біля приміщення Ради чергує карета швидкої допомоги.

У наметовому містечку залишаються кількасот мітингувальників. Близько 20 наметів все ще розташовані на частині вулиці Грушевського.

Учасники так само розподілені на дві групи: бойову, що на Грушевського, та цивільну, намети якої розміщені у Маріїнському парку.

Читайте також: Мітинг під Радою: Аваков обіцяє "знайти місце" кривдникам поліцейських

Як повідомляв Укрінформ, акція протесту триває з вівторка, 17 жовтня. Її учасники спочатку вимагали ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. 21 жовтня до вимог мітингувальників додалась ще вимога внести на розгляд парламенту закон про імпічмент Президента. 

17 жовтня під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали п'ять осіб, в тому числі поліцейський.

18 жовтня під будівлею Верховної Ради між мітингувальниками та правоохоронцями також сталися сутички через те, що частина протестувальників привласнили щити Нацгвардії. Частину майна силовикам вдалося повернути, решта ще залишається у мітингувальників.

22 жовтня на площі Конституції біля Верховної Ради відбулося віче, що розпочалось із конфлікту між ними та правоохоронцями щодо звукопідсилювальної техніки.

Колишній очільник Одещини, керівник "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі, виступаючи на віче, закликав продовжувати акцію під Верховною Радою упродовж наступних тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-