Мітинг під Радою: Аваков обіцяє

Мітинг під Радою: Аваков обіцяє "знайти місце" кривдникам поліцейських

Укрінформ
Міністр внутрішній справ України Арсен Аваков зауважив, що кожен, хто нападав на людей або поліцейських під час мітингу біля Верховної Ради, понесе покарання.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Право громадян на протест, на мітинг - це право, що закріплене в Конституції, тому це можливо. Що не закріплено в Конституції, що неможливо? Це застосовувати насильницькі дії та нав'язувати волю кількох людей решті... Ті, хто здебільшого зараз знаходяться біля Верховної Ради, не користуються повагою у мене - це я говорю як політик. Але як функціонер я зроблю все, щоб безпека на цій невеликій ділянці української території була забезпечена. Кожен, хто нападає на людей, на поліцейських, відчують на собі всю силу закону. Кожен, хто вдарив поліцейського, буде затриманий, заарештований і, сподіваюсь, що через суд ми знайдемо місце для цих людей", - зауважив Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, акція протесту триває з вівторка, 17 жовтня. Її учасники спочатку вимагали ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. 21 жовтня до вимог мітингувальників додалася ще вимога внести на розгляд парламенту закон про імпічмент Президента.

17 жовтня під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали п'ять осіб, у тому числі поліцейський.

Читайте також: Аваков заявляє, що не має жодних конфліктів із Порошенком

18 жовтня під будівлею Верховної Ради між мітингувальниками та правоохоронцями також сталися сутички через те, що частина протестувальників привласнила щити Нацгвардії. Частину майна силовикам вдалося повернути, решта ще залишається у мітингувальників.

22 жовтня на площі Конституції біля Верховної Ради відбулося кількатисячне віче учасників мітингу, що розпочалося з конфлікту між ними та правоохоронцями щодо звукопідсилювальної техніки.

Колишній очільник Одещини, керівник "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі, виступаючи на віче, закликав продовжувати акцію під Верховною Радою впродовж наступних тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-