Єльченко в ООН: вимушеними переселенцями стали 4% населення України

Єльченко в ООН: вимушеними переселенцями стали 4% населення України

Укрінформ
Щонайменше 1,6 млн громадян України стали вимушеними переселенцями з 2014 року, понад 3,8 млн людей потребують гуманітарної допомоги внаслідок російської збройної агресії й окупації.

З такою заявою виступив на брифінгу ООН щодо гуманітарної ситуації в Україні постійний представник України при Організації Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Близько 1,6 мільйона українців були змушені лишити власні оселі й зареєструватися як внутрішньо переміщені особи, що становить чотири відсотки від загальної кількості населення України", - підкреслив український дипломат.

Він наголосив, що через російську збройну агресію Україна переживає найбільш серйозну гуманітарну проблему з часів набуття незалежності. "Понад 3,8 млн людей, що мешкають з обох сторін "контактної лінії", потребують гуманітарної допомоги", - зауважив Єльченко.

Читайте також: Переселенцям можуть збільшити виплати – Мінсоцполітики

Ситуацію погіршують триваючі порушення режиму припинення вогню та загроза збройної ескалації з боку сусідньої держави-агресора, що також впливає на стан економіки в Україні.

"Україна, як держава, що розвивається, змушена була підвищити рівень витрат на національну безпеку та оборону до 5% ВВП попри (важку – ред.) економічну ситуацію в країні", - підкреслив глава Місії.

У цьому зв'язку, Єльченко подякував міжнародним партнерам за участь у розробці Плану гуманітарного реагування на ситуацію в Україні й закликав донорів подвоїти зусилля щодо наповнення плану.

Водночас, український представник наголосив, що розгортання миротворчої місії ООН з метою відновлення контролю над державним кордоном у зоні конфлікту здатне посприяти всебічному врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-