Медреформа: Гройсман назвав

Медреформа: Гройсман назвав "абсолютною дурницею" чутки про закриття лікарень

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман спростовує чутки про закриття лікарень та звільнення лікарів у рамках проведення медичної реформи.

Про це він сказав журналістам у Луцьку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є ті, хто спекулюють сьогодні не медичній реформі. Вони лякають тим, що будуть закриватися лікарні, а це абсолютна дурниці. Ніхто ніякі лікарні закривати не збирається. Говорять про те, що будуть звільняти лікарів. Це також дурниця, бо нам потрібні лікарі професійні, якісні, і ми навпаки будемо їх навчати, а якщо будуть потрібні якісь дефіцитні професії лікарів, то будемо їх перенавчати», - сказав Гройсман.

За його словами, є чутки й про те, що всіх громадян змусять платити за медичні послуги гроші. “Та ні в якому разі. Ми ухвалили закон, який дозволяє покриття медичною послугою на рівні 100%. Тобто, якщо вам зробили, наприклад, МРТ за 800 грн, то не ви платите ці 800 грн, а держава заплатить лікарні ці гроші за вас», - пояснив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня Верховна Рада ухвалила Закон «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів».

Читайте також: Медреформа: у Супрун анонсують "радикальні речі, але поступово"

Даним законом передбачається з 1 січня 2018 року початок зміни моделі фінансування системи охорони здоров’я в Україні на первинній ланці. Оплата за надану медичну послугу пацієнту за єдиним тарифом на вторинній та третинній ланці буде впроваджуватися з 2019 року. До 2020 року вся система охорони здоров’я перейде на прямі оплати від Національної служби здоров’я України лікарям та медичним установам усіх напрямків спеціалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-