Мін’юст зможе фіксувати порушення з боку чиновників – Петренко

Мін’юст зможе фіксувати порушення з боку чиновників – Петренко

Укрінформ
Міністерство юстиції має змогу відстежувати і фіксувати порушення прав людини з боку представників державної влади і притягувати їх до відповідальності.

Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Посадовці, які порушують права українців, повинні нести відповідальність. Саме тому ми наразі знаходимось на новому етапі розвитку системи безоплатно правової допомоги... Це фіксація тих системних порушень, які є і в судовій системі, і в правоохоронній системі, і в органах державної влади. І є реагування з боку держави, уряду і Президента на дані порушення з конкретними звільненнями, з конкретним притягненням до відповідальності конкретних посадовців», - зазначив він.

Читайте також: За три роки можливо "перезавантажити" усю судову систему - міністр юстиції

Петренко наголосив на неприпустимості перебування на посадах тих посадовців, у відомствах яких фіксуються випадки порушень прав людей.

«Коли в конкретній області фіксуємо десятки випадків порушення прав людини з боку чи то представників Держгеокадастру, працівників податкової інспекції, і ці особи прибувають на своїх посадах – це неприпустимо», - відзначив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-