За три роки можливо

За три роки можливо "перезавантажити" усю судову систему - міністр юстиції

Укрінформ
Судова система України може бути "перезавантажена" впродовж трьох років.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в інтерв'ю «Коментарі.UA»

«Жодна європейська країна за останні 50 років не мала практики повного перезавантаження судів. Ми 45-тимільйонна країна, ми маємо 8 тисяч суддів. Розмови про те, що усіх суддів реально поміняти за три місяці - популізм і брехня. Якщо говорити про темпи реформи, то менш ніж через рік ми запускаємо новий Верховний суд, а впродовж трьох років зможемо перезавантажити усю судову систему України. Для такої великої країни і для такої великої судової системи - це досить швидкі темпи», - сказав він.     

Найголовніше, стверджує міністр, «щоб юристи, професійні адвокати, співробітники університетів брали участь в конкурсах, ставали суддями і міняли судову систему». 

Він нагадав, що Вища Рада правосуддя вже порекомендувала Президентові України 111 кандидатів до призначення до Верховного суду. 

«Запуститься абсолютно новий Верховний суд, Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила конкурс для обрання більше 700 суддів до районних судів, щоб розв'язати проблему дефіциту кадрів. Зараз буде перезавантаження усіх апеляційних судів», - розповів міністр. 

Читайте також: Антикорупційний суд: кожний вигадує те, що йому вигідно...

Петренко також підкреслив, що судова система України переживає «транзитний період» і потребує нових людей. 

«Ми, як громадяни України, повинні просто прожити цей період, бути активнішими, якщо справа стосується юристів, піти на конкурси в судову систему і отримати в Україні нарешті український незалежний суд. Адже у нас спочатку був радянський суд, який ми отримали в спадок. Цей суд змішався з елементами корупції і олігархії, і ми завжди мали залежний напівсуд, який не давав шансу на справедливість в цій країні. Зараз ми отримали можливість створити з нуля український суд. Якщо говорити про терміни, то за три роки, я переконаний, зможемо сформувати велику частину суддівського корпусу по всій країні», -  сказав Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-