Розенблат перебуває у відділку поліції біля аеропорту «Жуляни» - адвокат

Розенблат перебуває у відділку поліції біля аеропорту «Жуляни» - адвокат

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат народного депутата Борислава Розенблата Костянтин Глоба заявляє, що представники НАБУ затримали і обшукали депутата при спробі залишити Україну і що зараз депутат перебуває у відділку поліції біля аеропорту.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу, додавши, що депутат викликав поліцію.

«Борислав зараз знаходиться у відділку поліції, чекає, відповідно, оперативну групу, яку він викликав», - повідомив адвокат. 

Окрім того, Глоба підкреслив, що депутату було повідомлено про розгляд Солом'янським районним судом Києва продовження дії запобіжного заходу щодо нього. 

«Він зараз знаходиться біля аеропорту «Жуляни», і фізично дістатися з Жулян у суд за такий короткий час неможливо», - підкреслив захисник депутата.

Читайте також: Розенблат заявляє, що попереджав НАБУ про намір виїхати за межі України

Адвокат також стверджує, що його клієнта затримали незаконно.

У свою чергу прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка повідомив, що на 15:00 сьогодні призначено засідання Солом'янського районного суду Києва щодо розгляду запобіжного заходу та обов'язків Розенблата.

«За наявною інформацією, Борислав Розенблат має бути на цьому засіданні», - сказав прокурор.

Як повідомляв Укрінформ, Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння в видобуванні бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Розенблата, відхиливши клопотання про надання дозволу на його арешт.

18 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклала на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет. САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет. Сам же депутат заявив, що заставу внесла його родина.

18 серпня Солом'янський районний суд Києва продовжив строк дії покладених на Розенблата обов'язків, а саме: носити браслет, не відлучатися без дозволу з міст Житомира і Києва, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з деякими особами на два місяці.

13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг продовжити засідання щодо розгляду клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на народного депутата Борислава Розенблата, і не призначив суддю щодо розгляду клопотання про відвід слідчого судді Олександра Бобровникова.

16 жовтня сплив термін дії запобіжного заходу щодо нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-