Суд ЄС визнав законним замороження активів Януковичів

Суд ЄС визнав законним замороження активів Януковичів

Оновлено
Укрінформ
Суд Євросоюзу визнав законним замороження активів колишнього президента України Віктора Януковича та його сина Олександра.

Рішення Суду ЄС було оприлюднено у четвер у Люксембурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Суд справедливості (апеляційна палата Суду ЄС – ред.) підтвердив правомірність заморожування активів Віктора Януковича (колишнього президента України) та його сина Олександра у період з 6 березня 2015 року до 6 березня 2016-го», - повідомили у Суді ЄС.

Йдеться про позов родини Януковичів, яким вони оскаржували рішення Суду ЄС річної давнини. 15 вересня Європейський суд загальної юрисдикції (General Court) ухвалив рішення щодо двох санкційних хвиль, запроваджених Радою ЄС проти екс-президента та його сина. Тоді в Люксембурзі "заднім числом" скасували санкції, датовані 2014 роком, однак підтвердили чинність новіших санкцій, що діють від 2015 року.

Читайте також: Безкоштовний адвокат приїхав до Януковича, але даремно

Віктор та Олександр Януковичі оскаржили торішнє рішення у Європейському суді (European Court of Justice), який розглядає апеляції щодо рішень, ухвалених першою інстанцією Суду ЄС.

Вища палата Суду ЄС повністю підтвердила початкове рішення, визнавши законними європейські санкції проти Януковичів у вигляді замороження активів.

Як повідомляє "Європейська правда", в ухваленому 19 жовтня рішенні Європейського суду, зокрема, зазначається: "Побоювання Віктора Федоровича Януковича та Олександра Вікторовича Януковича щодо упередженості української судової системи не можуть поставити під сумнів обгрунтованість звинувачень проти них щодо дуже конкретних випадків розкрадання державних коштів". 

Суд також вважає, що позивачі не надали жодних доказів, які могли би поставити під сумнів обгрунтованість обвинувачень, висунутих щодо них в Україні.

Рішення Європейського суду стосується лише однієї санкційної хвилі, яка діяла з березня 2015-го по березень 2016 років і, відповідно, нині втратила чинність. Однак воно свідчить про те, що спроби родини Януковичів оскаржити наступні хвилі санкцій проти них (зокрема, запроваджених у 2016-му та 2017 роках), напевно, також будуть невдалими, йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-