Український консул відвідає Павла Гриба у Росії 23 жовтня

Український консул відвідає Павла Гриба у Росії 23 жовтня

Укрінформ
Генеральний консул України у Ростові-на-Дону отримав дозвіл від російської сторони на відвідання незаконно утримуваного у СІЗО Краснодара українця Павла Гриба 23 жовтня. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу, 18 жовтня, заявив начальник Управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, повідомляє кореспондент агентства. 

"13 жовтня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону повторно звернулося з вимогою надати дозвіл на відвідання консулом незаконно утримуваного Павла Гриба. За попередньою інформацією, консульство одержало дозвіл на відвідання Павла Гриба 23 жовтня", - сказав Кирилич. 

Він зазначив, що в інформації російської сторони про надання дозволу на відвідання Гриба зроблено застереження, що ця зустріч має відбутися на тих самих умовах, що й попередня, яка була 18 вересня. "Це означає, що український консул і Павло мають спілкуватися лише російською мовою і жодним чином не торкатися суті його справи і обставин затримання", - уточнив Кирилич. 

Водночас він зауважив, що консул знаходив спосіб і формулювання, які давали змогу з'ясувати певні моменти. У цьому контексті Кирилич зазначив, що будь-який контакт консула чи адвоката із незаконно утримуваним українцем є винятково важливим, оскільки дає змогу вибудувати стратегію подальших дій. 

"Тому відвідання Павла Гриба українським консулом 23 жовтня є ще одним кроком вперед", - переконаний представник МЗС.

Коментуючи недопуск до Гриба українських лікарів, Кирилич зазначив, що навіть попри те, що російська сторона наперед сигналізувала про те, що його відвідання медиками іншими країнами неможливе, рішення їхати і намагатися відвідати затриманого було правильним. 

"Навіть відмова - це ще один аргумент, що справа й не була у правовому полі, вона засадничо мала політичну мотивацію", - підкреслив Кирилич. 

Як повідомлялося, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі. Пізніше з'ясувалося, що він перебуває у краснодарському СІЗО №5 за звинуваченням у "тероризмі". 

Читайте також: Російський суд продовжив арешт Павла Гриба до 4 січня

Суд у Краснодарі продовжив арешт викраденому у Білорусі українцю Грибу до 4 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-