Російський суд продовжив арешт Павла Гриба до 4 січня

Російський суд продовжив арешт Павла Гриба до 4 січня

Укрінформ
Суд у Краснодарі продовжив арешт викраденому у Білорусі українцю Павлу Грибу до 4 січня 2018 року. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу, 18 жовтня, заявив батько Павла Ігор Гриб. 

"Буквально дві години тому відбулося засідання суду. Термін тримання Павла під вартою продовжено до 4 січня 2018 року", - сказав Ігор Гриб.

Він також повідомив, що російський адвокат незаконно утримуваного українця Андрій Сабінін отримав відмову на всі клопотання стосовно надання Павлу медичної допомоги, ліків та допуску до нього українських лікарів. 

Ігор Гриб також розповів, що під час розмови з Сабініним після засідання суду спитав у нього, як виглядає Павло.

"Він відповів, що погано, очі червоні, гібрал (ліки, куплені  за перераховані для хлопця кошти. -Ред.)  досі не надали", - процитував адвоката Ігор Гриб.

Як повідомлялося, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі. Пізніше з'ясувалося, що він перебуває у краснодарському СІЗО №5 за звинуваченням у "тероризмі". Правоохоронні органи Краснодара заарештували українця до 17 жовтня.

15 вересня батько хлопця Ігор Гриб заявив, що його сина з невідомих причин вивозили із краснодарського СІЗО у лікарню. Хлопець має рідкісне захворювання і потребує постійного приймання ліків.

Міністерство охорони здоров'я України 12 жовтня відправило до РФ фахівців, які до 15 жовтня мають провести медичний огляд Павла Гриба, надати інформацію про актуальний стан здоров'я юнака та рекомендовані йому лікарські засоби.

Читайте також: МЗС висловлює протест через недопуск лікарів до Павла Гриба

13 жовтня батько хлопця заявив, що українських лікарів та консула до Павла знову не пустили.

Фото: УП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-