Геращенко показав побиття учасника АТО на мітингу під Радою

Геращенко показав побиття учасника АТО на мітингу під Радою

Відео
Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко оприлюднив відеозапис побиття на акції під Верховною Радою старшого сержанта поліції, учасника АТО Ігоря Яценка.

Відеозапис депутат виклав у Facebook.

"Мустафа Найєм, Єгор Соболєв, Василь Гацько, Сергій Лещенко і Саакашвілі вчора багато разів заявляли, що мітинг біля Верховної Ради має ненасильницький характер. Це відверта зухвала брехня! ... На відео, яке я зараз публікую, видно, як підштовхувані організаторами акції негідники ногами!!! б'ють учасника АТО, 27-річного поліцейського Ігоря Яценко, який лежить на землі", - написав Геращенко.

За його словами, поліція і Нацгвардія отримали накази "лише забезпечувати безпеку мітингуючих, щоб уникнути повторення трагедії 31 серпня 2015 року, коли через кидання гранати загинули четверо нацгвардійців".

"Наш обов'язок не допустити повторення цього і подібних злочинів! І тому поліція продовжить забезпечувати безпеку громадян від кривавих провокацій, хто б їх не готував і якими б красивими гаслами не прикривався", - додав Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 17 жовтня, під Верховною Радою почалася акція протесту, учасники якої вимагають ухвалити законопроекти про скасування депутатської недоторканості, про Антикорупційний суд і про нову виборчу систему.

Під час зіткнень між мітингуючими і правоохоронцями постраждали кілька осіб, з яких трьом медичну допомогу надано безпосередньо на місці подій. Серед потерпілих - старший сержант поліції, учасник АТО Ігор Яценко.

Мітингуючі вже встановили кілька десятків наметів на вулиці Грушевського, в Маріїнському парку і на площі Конституції перед будівлею парламенту.

Читайте також: Протест під Радою нагадав Геращенко про “тітушок” на антимайдані

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що влада не зноситиме намети, але додав, що вхід у зону мітингу здійснюватиметься через рамки металошукачів, аби уникнути провокацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-