Протест під Радою нагадав Геращенко про “тітушок” на антимайдані

Протест під Радою нагадав Геращенко про “тітушок” на антимайдані

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко підбила свої “емоційні підсумки” протестів біля парламенту, які сформулювала як десять риторичних запитань.

Про це вона написала в Facebook.

“1. Чому розгляд медреформи - це " зрада" і потрібно блокувати роботу ВР в цей день? Чому ця вакханалія подається як чаяння людей? Українці точно проти розгляду медичних законів ?

2. Чому зняття недоторканості треба розглядати аж сію хвилину, а не в четвер? Чому це важливіше , ніж медичний закон, який давно стояв на порядку денному ? (відразу зазначу, що я послідовно і всі роки голосувала за зняття недоторканості і голосуватиму й надалі)”, - написала, зокрема, Геращенко.

Вона висловила здивування, чому протестувальники під Радою вкрай агресивні.

“Чому всі ці нові обличчя і іх фан-група отримують оргазм від приниження людей? Навіщо цей ор, хамство, принизливі стріми з-за спини, виривання мікрофонів, "коридори ганьби" і "рамки для негідних депутатів"? А нові обличчя- гідні?” - питає перший віце-спікер.

Читайте також: З будівлі Ради вийти неможливо - Ірина Геращенко

Вона переконана, що скасування недоторканості не скасовує свободу слова і висловлювання.

“Звідки ця нетерпимість до іншої думки? Чому "вожді", які в туалет ходять з охороною, дозволяють своїм фанам нападати на людей без охорони, які виходять з ВР? На Майдані нікого не били, навіть забрєдших на чай антимайданівців, їм просто давали чай. Можливо ті, хто організовували сьогоднішні мітинги під ВР, цього не знали, бо в цей час були десь далеко... На Майдані бив людей тільки “Беркут”, а громадяни тримали мирний протест. Мирний . Без агресії . Я не пам'ятаю, щоб там когось принизили, обплювали, били.... Це був європейський Майдан - і в цьому різниця з днем сьогоднішнім”, - наголосила Геращенко.

“Чому постійний зрив роботи ВР - це " перемога", а марудна робота в ВР - це " зрада"?” - додала вона.

Її обурило те, що нардепи не могли ввечері залишити приміщення Ради.

“Чому депутатів, які чесно виконували свою роботу, розглядали поправки до закону про медреформу, на відміну від тих, хто скакав на сцені біля Ради, ввечері принижували і не випускали з приміщення парламенту? Вони когось зрадили? Вони працювали проти своїх виборців? Як це вплине на продуктивність голосувань і скасування недоторканості? І як ВР працюватиме в наступні дні, коли в парламент просто не зайти, бо навколо агресивні молодики. Я сьогодні згадала, як нас погрожували вбити в Маріїнці 18 лютого...., коли ми витягували звідти поранених і поряд біснувалися агресивні “тітушки”, які нікого не чули”, - зазначила Геращенко.

Читайте також: Поліція відкрила справу через сутички під Радою

Вона також звернула увагу на те, що на платні мітинги витрачаються значні гроші.

“Намети,дорога поліграфія - це гроші. Так важко зібрати гроші на підтримку родин заручників, на аукціонах на їх користь присутні 1-2 депутати. Так важко зібрати гроші на квитки родинам для поїздки до політв'язнів, на передачі, на лікування, на допомогу дітям. Але ж намети і шашки - важливіші. І на це гроші є. Навіщо організовувати платні мітинги? Чи може бути більша зрада Майдану? Чому можна бити поліцейських, прикордонників, депутатів, які просто виконують своі обов'язки або мають іншу думку?” - пише перший віце-спікер.

Геращенко підсумувала, що всі ці питання — риторичні.

“Я впевнена, що все більше людей в Україні розуміють очевидне”, - написала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-