Парубій вимагає розблокувати всі виходи і входи до Верховної Ради

Парубій вимагає розблокувати всі виходи і входи до Верховної Ради

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вимагає від організаторів акції під Радою розблокувати всі виходи і входи до парламенту.

Про це він заявив, відкриваючи пленарне засідання ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вимагаю негайно розблокувати всі виходи і входи у Верховну Раду, бо перешкоджання роботі парламенту є неприйнятним", - наголосив він.

Парубій зазначив, що навіть у найважчі часи під час Революції гідності люди оберігали Верховну Раду як найвищий представницький орган держави, "розуміючи, що це є майданчик, де завжди усі кризи парламент проходив".

"Я вимагаю від організаторів заходу, щоб був забезпечений вільний вхід і вихід у Раду і народних депутатів, і працівників. Верховна Рада - це не тільки стіни, це і народні депутати, і я хотів би, щоб тут була спільна і солідарна позиція. Верховна Рада не може і не має бути заблокована", - підкреслив він.

Парубій також нагадав, що у нього має відбутися о 17:00 зустріч з Президентом Мальти, а тому дуже важливо, щоб глава іноземної держави мала вільний доступ до українського парламенту. 

Спікер також заявив, що абсолютно неприйнятним є і вчорашній напад мітингувальників на народних депутатів. 

Він зауважив, що в разі подальшого блокування учасниками акції входів і виходів до Ради і неадекватного ставлення до депутатів, у четвер буде надзвичайно складно зібрати достатню кількість парламентаріїв, щоб проголосувати і за медичну реформу, і за зняття депутатської недоторканності. "Кожен народний депутат має знати, що він може прийти на своє робоче місце і проголосувати згідно зі своїми переконаннями, і ми повинні забезпечити кожному народному депутату таку можливість. Інакше ми поставимо під загрозу наш порядок денний. Я переконаний, що всі в цьому залі розуміють важливість і відповідальність роботи ВР і тих питань, що стоять на порядку денному", - наголосив Парубій.

За його словами, Верховна Рада має працювати повноцінно, ефективно і дієво. "Я сподіваюсь, що усі в цьому залі займають однакову зі мною позицію", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 17 жовтня, під Верховною Радою України розпочалася акція протесту, мітингувальники вимагають ухвалити законопроекти про скасування депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про нову виборчу систему.

Також учасники акції заблокували виходи з будівлі парламенту і комітетів.

Читайте також: Біля Ради зібралися півтисячі мітингувальників

Наразі мітингувальники встановили кілька десятків наметів на вулиці Грушевського, в Маріїнському парку та на площі Конституції перед будівлею парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-