В Україні лишили під вартою журналіста Гусейнова, якого шукав Інтерпол

В Україні лишили під вартою журналіста Гусейнова, якого шукав Інтерпол

Укрінформ
Бориспільський міськрайонний суд залишив під вартою на 18 днів азербайджанського опозиційного журналіста Фікрата Гусейнова (Гусейнлі).

Про це в коментарі Радіо Свобода заявив адвокат Дмитро Мазурок.

"Зараз ми готуємо апеляцію. Також готуємо звернення до генпрокурора, тому що прокуратура має повноваження скасувати цей арешт, якщо виявляться обставини, що перешкоджають екстрадиції", – сказав він.

Адвокат додав, що захисники журналіста і представники посольства Нідерландів провели міграційну перевірку і з’ясували, що Фікрат Гусейнов в Нідерландах отримав політичний притулок.

Як повідомляв Укрінформ, в аеропорту "Бориспіль" у суботу, 14 жовтня, затримали азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова.

Читайте також: В аеропорту "Бориспіль" затримали іноземного журналіста

У Державній прикордонній службі підтвердили затримання Гусейнова, бо той перебував у розшуку Інтерполу. За словами речника Держприкордонслужби Олега Слободяна, його передали до Нацполіції.

У поліції Київщини, у свою чергу, зазначили, що зараз чоловіка мають доправити до ізолятора тимчасового утримання (не до СІЗО), а у понеділок, ймовірно, має відбутись судове засідання у справі про його можливу екстрадицію.

Фікрет Гусейнов залишив Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів не знайдено.

Як повідомляють колеги журналіста, Фікрет Гусейнов вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом «Туран», що транслюється з-за кордону.

За "Світовим індексом свободи преси" 2017 року організації захисту прав журналістів "Репортери без кордонів", Азербайджан обійняв 162-е місце зі 180 досліджених країн чи територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-