Холодницький розповів, коли завершать слідство у

Холодницький розповів, коли завершать слідство у "бурштиновій справі"

Укрінформ
Слідство у так званій бурштиновій справі стосовно народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова буде завершене, коли генпрокурор погодить остаточну підозру їм.

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю "Цензор.Нет"

"У Юрія Віталійовича (Луценка, генпрокурора - ред.) лежить остаточна підозра. Юрій Віталійович зараз у відрядженні. Як тільки та підозра, що ми вислали минулого тижня, буде погоджена, ми готові завершити слідство", - сказав він.

Холодницький додав, що САП іще на два місяці продовжила розслідування цієї справи.

Читайте також: Браслет для Розенблата: захист заявив відвід судді, у засіданні - перерва

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати Максим Поляков і Борислав Розенблат є фігурантами справи щодо незаконного видобутку бурштину. Верховна Рада надала згоду на притягнення їх до кримінальної відповідальності.

18 липня Солом’янський суд призначив Розенблату заставу в 7 млн грн та зобов'язав його носити електронний браслет, заборонивши виїжджати з Києва і Житомира без дозволу слідчого. Крім того, депутата зобов'язали здати закордонний паспорт.

21 липня цей самий суд обрав запобіжний захід Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тисячі грн, зобов'язавши його носити електронний браслет і здати всі паспорти. Поляков заставу вніс, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслета тоді відмовився.

Після цього САП направила в суд клопотання щодо стягнення застави Полякова в дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня.

23 серпня Поляков повідомив, що він надягнув електронний браслет.

7 вересня Солом'янський райсуд ухвалив стягнути внесену Поляковим заставу у 304 тисячі гривень у дохід держави і призначив йому нову заставу - у розмірі 608 тисяч гривень.

Згодом адвокат депутата Ярослав Білявський заявив, що 12 вересня застава була внесена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-