Сенцова доправили у колонію на Ямал – адвокат

Сенцова доправили у колонію на Ямал – адвокат

Укрінформ
Незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова доправили в місто Лабитнангі, що у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Про це поінформував адвокат Дмитро Дінзе, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ще поки залишається незрозумілим питання – чи надовго він там і чи дійсно це кінцевий пункт (етапування – ред.)", – сказав адвокат.

Раніше Олег Сенцов у листі правозахисникам розповів, що його етапують в Лабитнангі. За словами Сенцова, за час етапу він побував у кількох пенітенціарних установах Іркутська, Омська і Кірова. Жодних заходів фізичного впливу, а також приниження людської гідності за час етапування до нього не застосовували.

Як відомо, Сенцова етапували з колонії в Якутську в СІЗО-1 Іркутська 9 вересня. Пізніше повідомлялося, що Сенцова перевезли з Іркутська в Челябінськ, однак у Челябінському слідчому ізоляторі спростували цю інформацію.

Читайте також: Фільм про Сенцова номінували на міжнародну премію Silver Eye-2017

Режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ РФ в окупованому Криму навесні 2014 року. Їх етапували до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком Сенцов має відбувати строк у колонії суворого режиму.

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченка до списку політв’язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-