Медреформа: у МОЗ розповіли про долю закладів, де “небезпечно лікуватись”

Медреформа: у МОЗ розповіли про долю закладів, де “небезпечно лікуватись”

Укрінформ
Медичною реформою не передбачається закриття закладів охорони здоров'я.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я у мережі Facebook.

Втім, за рішеннями місцевої влади, неефективні лікарні можуть бути перепрофільовані відповідно потребам регіону в інші медичні заклади.

"У законопроектах про медреформу немає жодного слова про закриття лікувальних закладів чи скорочення медперсоналу. На першому етапі реформи Національна служба здоров’я укладе договори з усіма лікарнями, щоб ніхто не залишився без медичної допомоги. Але з часом конкуренція і принцип «гроші йдуть за пацієнтом» призведуть до впорядкування мережі медзакладів — малопотужні, погано оснащені і мало завантажені лікарні, де просто небезпечно лікуватись, будуть перепрофільовані під реальні потреби населення — на реабілітаційні, діагностичні центри, хоспіси", - йдеться у повідомленні.

В МОЗ наголошують, що впорядкуванням мережі лікувальних закладів опікуватиметься місцева влада. Місцеві громади мають вирішити, які з них потрібно підсилити, а які перепрофілювати.

Читайте також: У Євросоюзі закликають нардепів підтримати медреформу

У рамках утворення госпітальних округів МОЗ визначає норми навантаження та види медичної допомоги, які будуть надаватися в основних лікарнях госпітальних округів. Завдяки децентралізації місцеві бюджети мають достатньо коштів для того, щоб покращити мережу медзакладів, створити належні умови для роботи лікарів, відремонтувати дороги до лікарень. Держава зі свого боку виділить додаткові гроші на підсилення потужних закладів та перепрофілювання слабких та малозавантажених.

Найкращі лікарні будуть додатково технічно та кадрово підсилені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-