Слободян повідомив про лист від РФ щодо затриманих прикордонників

Слободян повідомив про лист від РФ щодо затриманих прикордонників

Укрінформ
Держприкордонслужба України намагається активізувати діалог з російською стороною, щоб отримати вичерпну інформацію про затримання прикордонників, яких звинувачують у незаконному перетині кордону РФ.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Один з листів, який ми нещодавно отримали від росіян, свідчить про те, що вони (російська сторона - ред.) ніби готові до діалогу, натякнули на дзеркальні заходи з нашого боку. Може, дійсно, будуть намагатися ініціювати обмін наших військовослужбовців на двох російських прикордонників, яких ми затримали на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом кілька місяців тому", - сказав Слободян.

Читайте також: ФСБ показала допит викрадених українських прикордонників

Як повідомлялося, 3 жовтня двоє офіцерів відділу прикордонної служби "Зноб-Новгородське" Сумського прикордонного загону здійснювали моніторинг ділянки державного кордону, коли зв'язок з ними перервався. Пізніше російська сторона офіційно підтвердила затримання військовослужбовців на кордоні Сумської області.

10 жовтня в ДПСУ повідомили, що російський суд заарештував їх терміном на два місяці нібито за незаконне перетинання кордону та опір силовикам. Зараз Богдану Марцоню та Ігорю Дзюбаку в рамках справи, порушеної за ч. 3 ст. 322 КК РФ, висунуто звинувачення.

Українського консула до них не пускають.

У ДПСУ не виключають, що українських офіцерів затримували, застосовуючи фізичну силу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-