НАБУ затримало ще одного підозрюваного у

НАБУ затримало ще одного підозрюваного у "справі Онищенка"

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали чергового підозрюваного в розкраданні природного газу за схемою, в організації якої підозрюють народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомляє у четвер прес-служба НАБУ.

"12 жовтня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури  затримали ймовірного учасника злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", який переховувався від слідства та був оголошений у розшук з серпня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Затриманий підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.4 ст.28 ч.3 ст.209, ч.4 ст.28 ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України.

Йдеться про участь у злочинній організації; заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою службовим становищем, вчинене в складі злочинної організації; легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; фіктивне підприємництво.

За інформацією НАБУ, наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Читайте також: "Схеми Онищенка": суд арештував ще одного фігуранта, застава - 55 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня детективи НАБУ також затримали одного з ймовірних учасників злочинної організації.

НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування" у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ «Укргазвидобування» спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Онищенка звинувачують в організації схеми перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

5 липня 2016 Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування народний депутат уже втік за кордон. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-