За затриманого заступника міністра оборони готовий поручитися заступник секретаря РНБО

За затриманого заступника міністра оборони готовий поручитися заступник секретаря РНБО

Укрінформ
Затриманого заступника міністра оборони Ігоря Павловського готовий взяти на поруки перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.

Про це заявив адвокат підозрюваного Ростислав Кравець під час обрання Павловському запобіжного заходу у суді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, адвокат заявив, що Гладковський може прийти до суду протягом години, якщо суд дійде висновку, що Павловському можна обрати запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. 

У свою чергу, заступник керівника САП Максим Грищук клопотав у суді про обрання для Павловського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 75 млн грн.

Читайте також: Порошенко: Руки повідрубую тим, хто крастиме в армії

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн при закупівлі палива для Міністерства оборони України. Було затримано заступника міністра оборони України Ігоря Павловського і директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства Володимира Гулевича.

Згодом НАБУ повідомило про підозру в розтраті державних коштів при закупівлі палива ще двом чиновникам Міноборони. Мова йде про працівника одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів та працівника Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони.

Їм оголосили про підозру за ч.5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-