Київський суд сьогодні обиратиме запобіжний захід чиновникам Міноборони

Київський суд сьогодні обиратиме запобіжний захід чиновникам Міноборони

Укрінформ
Солом'янський райсуд Києва сьогодні о 14 годині обиратиме запобіжний захід чиновникам Міноборони - заступнику міністра і керівнику одного з департаментів. 

Про це йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Слідчі судді Солом'янського районного суду міста Києва розглянуть клопотання детективів НАБУ, підтримане прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави затриманим вчора посадовим особам Міністерства оборони України, підозрюваним у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні САП.

Як повідомлялося, заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства Володимира Гулевича звинувачують у розтраті 149 мільйонів гривень у рамках корупційної схеми у Міноборони. На початку минулого року Міноборони проводило торги із закупівлі палива. З переможцем уклали 14 угод на постачання продукту, на понад мільярд гривень. Але після укладення додаткових договорів, його вартість різко зросла. Внаслідок укладання цих угод вартість одиниці товару зросла на 16 % від тієї вартості, яка була зазначена раніше. Із державного бюджету компанії-постачальнику було перераховано 149 мільйонів 39 тисяч гривень на підставі цих додаткових угод.

Стосовно двох затриманих зараз вирішується питання про повідомлення їм про підозри і обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Для затриманих чиновників Міноборони проситимуть по 50 мільйонів застави

Крім того, по цій справі затримано ще двох чиновників Міністерства оборони. Як повідомляють ЗМІ, серед нових підозрюваних - начальник відділу організації постачання пально-мастильних матеріалів управління поставок матеріальних ресурсів Департаменту держзакупівель Борис Малюк і старший інспектор відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін Департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міноборони України Володимир Шемовнєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-