Вбивці Вороненкова пройшли вишкіл у РФ - прокуратура

Вбивці Вороненкова пройшли вишкіл у РФ - прокуратура

Відео
Укрінформ
Виконавці вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, Ярослав Левенець і Павло Паршов, пройшли професійну підготовку на території Російської Федерації.

Про це розповів перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко в ефірі телеканалу “Прямий”.

“І Левенець, і Паршов, перебуваючи у розшуку, знаходилися на території Російської Федерації. І сказати про те, що вони не могли попасти під контроль ФСБ, ми не можемо. Навпаки, ми можемо стверджувати, що пан Геращенко (Антон Геращенко – ред.) був правий. І коли вони приїхали і попали в лави Національної гвардії, вони були добре підготовлені. Левенець був начальником відділення, Паршов був бійцем. Обидва користувалися авторитетом, добре стріляли, добре бігали. Левенець проводив заняття з бійцями по бойовому гопаку. Паршов був добрий боксер. Вони дійсно підготовлені бойовики”, – наголосив прокурор.

Читайте також: РФ може видати замовника вбивства Вороненкова - екс-депутат Держдуми

Крім того, Кононенко повідомив, що злочинці були членами конвертаційного центру, який свого часу діяв на території Дніпропетровської області.

“І коли УБОЗ задокументував їх діяльність і почалася реалізація, вони порозбігалися і перебували на території РФ. До речі, ця група була причетна до скоєння одного з розкритих вбивств. І один з їхніх товаришів перебуває зараз уже в місцях позбавлення воля. Він засуджений. Паршов там проходив свідком”, – додав перший заступник столичного прокурора.

Нагадаємо, 9 жовтня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ завершила розслідування кримінальної справи про вбивство колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-