РФ може видати замовника вбивства Вороненкова - екс-депутат Держдуми

РФ може видати замовника вбивства Вороненкова - екс-депутат Держдуми

Укрінформ
Росія може видати українській владі замовника вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Володимира Тюріна.

Таку версію озвучив колишній депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов в ефірі телеканалу "112 Україна".

На думку Пономарьова, у російської сторони є підстави для екстрадиції Тюріна, а у тому випадку, якщо цього не станеться, російські правоохоронці повинні затримати його.

"Будуть спрямовані ці матеріали до Росії відносно того, щоб була видача. З точки зору Тюріна, вони можуть провести цю видачу, оскільки він громадянин Казахстану, його російське громадянство - друге, це не основне його громадянство. В принципі у цій ситуації видача можлива. Але навіть якщо вони не проводитимуть видачу на підставі цих матеріалів, його відразу ж повинні затримати і почати проводити розслідування з приводу вбивства", - заявив Пономарьов.

Читайте також: Вбивство Вороненкова: ГПУ проситиме РФ про екстрадицію Володимира Тюріна

Як раніше повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко заявив про завершення розслідування вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Справу передадуть до суду. Слідство підозрює у скоєнні злочину 5 осіб: двоє вже затримані, ще двоє - у розшуку і один загинув (який стріляв у екс-депутата в Києві). Замовником вбивства у ГПУ називають колишнього цивільного чоловіка дружини Вороненкова Марії Максакової Володимира Тюріна. Луценко наразі не виключає заочний процес відносно замовника, а також оголошення його в міжнародний розшук.

Екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва на вул. Пушкінській. Охоронець екс-депутата поранив нападника, проте сам отримав поранення. Стрілка госпіталізували, медики намагалися врятувати йому життя, проте він помер у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-