СБУ затримала жінку-бійця Нацгвардії, яка передавала дані спецслужбам Росії

СБУ затримала жінку-бійця Нацгвардії, яка передавала дані спецслужбам Росії

Оновлено
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки затримали військовослужбовця Національної гвардії, яка торік була завербована спецслужбами Росії й передавала в РФ документи, у тому числі й з обмеженим доступом.

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“5 жовтня 2017 року було затримано військовослужбовця Національної гвардії України, секретоносія, яка проходила службу на центральній базі зберігання НГУ”, - сказав він.

За його словами, прізвище цього агента РФ - Родіонова.

Грицак розповів, що ця жінка влітку минулого року відвідувала Російську Федерацію, де живе її сестра.

Читайте також: Їздити до країни-агресора можуть лише розвідники й шпигуни –Турчинов

“Під час відвідування РФ вона була завербована співробітниками спецслужб Російської Федерації. У неї було навіть два псевдоніми, якими вона підписувала свої агентурні повідомлення - “45-ий” і “Невський", чоловічими псевдонімами, щоб приховувати, що вона жінка”, - поінформував голова СБУ.

Грицак наголосив, що вона передала росіянам “доволі значний об’єм документів”, у тому числі й з обмеженим доступом, чим завдала “значну шкоду” інтересам обороноздатності України.

Водночас очільник СБУ зауважив, що наразі затримана військовослужбовець дає “дуже цікаві відомості” про те, як був організований зв’язок із її куратором зі спецслужб РФ, і додав, що СБУ знає, хто цей куратор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-