Їздити до країни-агресора можуть лише розвідники й шпигуни –Турчинов

Їздити до країни-агресора можуть лише розвідники й шпигуни –Турчинов

Укрінформ
Після схвалення на законодавчому рівні законопроекту, який тимчасово обмежує права держслужбовців відвідувати Росію, їздити до країни-агресора можуть або розвідники, або шпигуни.

Таку думку висловив журналістам у вівторок секретар РНБО Олександр Турчинов, коментуючи відповідний законопроект, внесений до Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли країна буде визнана агресором, то туди можуть їздити тільки розвідники і шпигуни. Коли він розвідник - ми знайдемо, як його туди переправити. Коли шпигун - то я вважаю, що нема чого робити, коли він не виконує якісь окремі функції», - сказав Турчинов.

Секретар РНБО вказав на те, що в Україні дуже активно працює п'ята колона, «яка працює над дестабілізацією ситуації і яка координується та фінансується російськими спецслужбами».

«Безумовно, після визнання країни агресором їздити до цієї країни-агресора можуть лише люди, які виконують специфічні функції», - додав він.

Читайте також: Турчинов: РФ захопила прикордонників на території України, це - тероризм

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня у Верховній Раді України зареєстрований законопроект, згідно з яким пропонується запровадити тимчасове обмеження права українських громадян на виїзд з України до держави-агресора. У документі зазначається, що виїзд до Росії заборонять тільки державним службовцям. Винятки передбачені для працівників дипломатичних служб, або якщо виїзд до РФ здійснюватиметься для невідкладного медичного лікування або участі у похованні близького родича, що підтверджено відповідними документами. Авторами законопроекту є народні депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Андрій Немировський та Андрій Шинькович, а також позафракційний, член політради партії "УКРОП" Андрій Денисенко. Вони пояснюють свою ініціативу тим, що країна-агресор може здійснювати тиск на українських держслужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-