Розкрадання грошей на Охматдит: за два роки – 81 суд

Розкрадання грошей на Охматдит: за два роки – 81 суд

Укрінформ
За майже 2 роки за фактами заволодіння бюджетними коштами у особливо великих розмірах під час будівництва Охматдиту у 2012-2015 рр. проведено 81 суд і державі повернули 97 млн грн.

Про  це на брифінгу у понеділок сказала голова опікунської ради Охматдиту народний депутат Оксана Корчинська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За 20 місяців опікунська рада Охматдиту разом з юристами МОЗ та ДП "Укрмедпроектбуд" провели  81 суд. У результаті цього нам вдалося повернути в державне казначейство 97 млн грн",- сказала  Корчинська.

За її словами, у 2016 році вдалося повернути 37 млн грн, на початку 2017 року було повернуто державі 60 млн грн.

Читайте також: В Охматдит доставили "загублене" п’ять років тому радіологічне обладнання

Нардеп повідомила, що колишній генпідрядник з будівництва НДСЛ Охматдит ТОВ "Укрпрофмед"наразі судиться з державою щодо повернення частини обладнання, яке було закуплено для лікарні та вже змонтовано і введено в дію. Зокрема це стосується введеного в дію 5 місяців тому лінійного прискорювача, який раніше знаходився на збереженні ТОВ "Укрпрофмед".

Зараз, за словами Корчинської, проводиться розслідування НАБУ також щодо закупівлі цією організацією обладнання з проведення  ПЕТ-КТ для Національної академії медичних наук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-