В Охматдит доставили

В Охматдит доставили "загублене" п’ять років тому радіологічне обладнання

Укрінформ
В Національну дитячу спеціалізовану лікарню "Охматдит" доставили дороговартісне  радіологічне обладнання для діагностики та лікування онкохворих дітей, яке було закуплене п'ять років тому.

Про це у понеділок, 9 жовтня, поінформувала в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це радіологічне обладнання - Тримодальна система AnyScan ОФФЕКТ/КТ/ПЕТ вартістю 35 млн грн, яке має діагностувати онкозахворювання у дітей і відслідковувати ефективність і доцільність лікування", - сказала Супрун.

Як повідомила на брифінгу голова опікунської ради Охматдиту народний депутат Оксана Корчинська, це та інше обладнання було закуплене п'ять років тому колишнім підрядником ТОВ "Укрпрофмед", який здійснював будівництво нового корпусу лікарні. Проте обладнання не було доправлене до лікарні, також невідомим було його місцезнаходження.

Розшукати та повернути обладнання вдалося за допомогою Національного антикорупційного бюро, до якого опікунська рада НДСЛ "Охматдит" звернулася 1 вересня цього року, а вже 5 жовтня систему доправили до лікарні.

Читайте також: Гройсман анонсував відкриття корпусу “Охматдиту”: Діти не можуть чекати

Тепер виробник перевірить працездатність системи та проведе навчання персоналу. На монтаж обладнання фахівці відводять 2 місяці, ще 2 місяці триватимуть наладка та навчання. Вчитися працювати на цьому обладнанні зможуть лікарі регіональних дитячих лікарень.

Крім того, до Охматдиту повернено частину інженерного обладнання - два генератори. Керівництво лікарні та опікунська рада розраховують на повернення найближчим часом 2 ліфтів вартістю 30 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-