Вбивці слідкували за Вороненковим з його ж будинку — прокуратура

Вбивці слідкували за Вороненковим з його ж будинку — прокуратура

Укрінформ
Виконавці убивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство, орендували у Києві три квартири, у тому числі й в будинку, де мешкав екс-депутат, аби вести спостереження за ним.

Про це на брифінгу у понеділок заявив перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Василенко приїхав у місто Київ разом із Лосем, і вони три квартири винаймали, одна з них знаходиться безпосередньо у будинку, де проживав Вороненков. Це було зроблено для того, щоб було зручно наглядати за сім’єю Вороненкова», - сказав Кононенко.

За його словами, слідством встановлено, що, отримавши замовлення на убивство Вороненкова від "злодія в законі", колишнього цивільного чоловіка Марії Максакової Володимира Тюріна, громадяни Юрій Василенко та Олександр Лось приїхали до Києва та розпочали пошук виконавців. Так вони зв’язалися з Ярославом Левенцем та Павлом Паршовим.

Слідство кваліфікує дії Василенка та Лося як стеження за Вороненковим. Саме вони стежили за екс-депутатом напередодні злочину. З цією метою вони орендували автомобіль "Тойота Ленд Крузер".

Читайте також: Луценко назвав замовника вбивства Вороненкова

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня 2017 року біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство. Вороненков у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом Держдуми, Марією Максаковою переїхав в Україну, де дав свідчення у справі про державну зраду стосовно колишнього президента Віктора Януковича.

Вбивцею Вороненкова виявився уродженець Севастополя, який пройшов підготовку в школі для диверсантів у РФ, а потім поступив на службу в Нацгвардію України Павло Паршов. Він був поранений охоронцем Вороненкова і помер у лікарні.

На думку слідства, у Паршова був спільник - Ярослав Левенець, якого з 24 березня 2017 року Солом'янське управління поліції Києва розшукує за підозрою в незаконному поводженні зі зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-