Луценко назвав замовника вбивства Вороненкова

Луценко назвав замовника вбивства Вороненкова

Оновлено
Укрінформ
Замовником вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова є кримінальний авторитет, екс-цивільний чоловік Марії Максакової Володимир Тюрін.

Про це повідомив на прес-конференції генпрокурор України Юрій Луценко.

"Вдалося встановити всіх учасників злочину, у тому числі замовників. Фактичне замовлення вбивства за інформацією Головного управління розвідки здійснив підконтрольний ФСБ, кримінальний авторитет Володимир Тюрін", - сказав генпрокурор.

За словами Луценка, Тюрін раніше судимий за згвалтування, крадіжки відомий як лідер одного із злочинного угруповання в РФ. Замовник мав і особистий мотив - вісім років тому він був цивільним чоловіком Максакової - дружини Вороненкова.

Як інформує генпрокурор, Тюрін замовив цей злочин в обмін на преференції з боку російських спецслужб до кримінальних угруповань.   

Луценко повідомив, що ГПУ передає до суду матеріли вбивства Вороненкова.

Читайте також: ГПУ: свідоцтво про смерть Вороненкова – єдиний документ, переданий Росії

Луценко також додав, Вороненкова вбили, щоб не допустити свідчень в українських та міжнародних судах щодо Януковича. "Представники російськіх спецслужб фізично знищили його як свідка", - сказав генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня 2017 року біля готелю "Прем'єр" у центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство. Вороненков у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом Держдуми, Марією Максаковою переїхав до України. Колишній російський депутат в Україні дав свідчення у справі про державну зраду стосовно колишнього президента України Віктора Януковича

Поранений охоронець поранив нападника, який помер у лікарні. Вбивцею виявився уродженець Севастополя, який пройшов підготовку в школі для диверсантів у РФ, а потім поступив на службу в Нацгвардію України Павло Паршов. У вбивці Вороненкова був спільник Ярослав Левенець, якого з 24 березня 2017 року Солом'янське управління поліції Києва розшукує за підозрою в незаконному поводженні зі зброєю та якого називають спільником Паршова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-