ГПУ оголосила у міжнародний розшук замовника вбивства Вороненкова

ГПУ оголосила у міжнародний розшук замовника вбивства Вороненкова

Оновлено
Укрінформ
Генпрокуратура України оголосила про підозру в організації та вчиненні вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова громадянину РФ Володимирові Тюріну, а також громадянам України Юрію Василенку і Ярославу Левенцю.

Про це заявив на брифінгу у понеділок генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Генпрокуратура повідомила про підозру в організації вбивства Дениса Вороненкова громадянинові Росії Володимиру Тюріну, який на даний час перебуває на території Російської Федерації. Також повідомлено про підозру (у вчиненні вбивства) Юрію Василенку. На даний час місцеперебування його встановлюється», - сказав генпрокурор.

Він додав, що про підозру у причетності до вбивства Вороненкова повідомлено й українцеві Ярославу Левенцю.

За словами керівника ГПУ, всі троє оголошені у міжнародний розшук.

Крім того, Луценко поінформував, що Генпрокуратура повідомила про підозру в убивстві екс-депутата Держдуми Ярославу Тарасенку та Олександру Лосю, які затримані та перебувають у СІЗО.

Луценко розповів, що під час розслідування цієї кримінальної справи правоохоронці опитали 350 свідків, опрацювали сотні відеозаписів та провели 60 обшуків.

Раніше перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко повідомив, що, за даними слідства, отримавши замовлення на убивство Вороненкова від "злодія в законі", колишнього цивільного чоловіка Марії Максакової Володимира Тюріна, громадяни Юрій Василенко та Олександр Лось приїхали до Києва та розпочали пошук виконавців. Так вони зв'язалися з Ярославом Левенцем та Павлом Паршовим.

Читайте також: ГПУ: свідоцтво про смерть Вороненкова – єдиний документ, переданий Росії

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня 2017 року біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство. Вороненков у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом Держдуми, Марією Максаковою переїхав в Україну, де дав свідчення у справі про державну зраду стосовно колишнього президента Віктора Януковича.

Вбивцею Вороненкова виявився уродженець Севастополя, який пройшов підготовку в школі для диверсантів у РФ, а потім поступив на службу в Нацгвардію України Павло Паршов. Він був поранений охоронцем Вороненкова і помер у лікарні.

На думку слідства, у Паршова був спільник - Ярослав Левенець, якого з 24 березня 2017 року Солом'янське управління поліції Києва розшукує за підозрою в незаконному поводженні зі зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-