Вбивство Вороненкова: ГПУ передасть до суду справи виконавців

Вбивство Вороненкова: ГПУ передасть до суду справи виконавців

Оновлено
Укрінформ
Генпрокуратура направить до Шевченківського райсуду Києва обвинувальний акт щодо Ярослава Тарасенка та Олександра Лося, які підозрюються у причетності до вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомив прес-конференції повідомив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі справу щодо двох затриманих, Тарасенка та Лося, буде розглядати Шевченківський районний суд столиці», - сказав Луценко.

Він нагадав, що обидва затримані перебувають у слідчому ізоляторі. Ще один підозрюваний Ярослав Левенець оголошений у міжнародний розшук. Крім того оголошені у міжнародний розшук і ймовірні замовники цього вбивства громадяни РФ Володимир Тюрін та Юрій Василенко.

Читайте також: Убивство Вороненкова: Сарган спростовує заяви росЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня 2017 року біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство. Вороненков у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом Держдуми, Марією Максаковою переїхав в Україну, де дав свідчення у справі про державну зраду стосовно колишнього президента Віктора Януковича.

Вбивцею Вороненкова виявився уродженець Севастополя, який пройшов підготовку в школі для диверсантів у РФ, а потім поступив на службу в Нацгвардію України Павло Паршов. Він був поранений охоронцем Вороненкова і помер у лікарні.

На думку слідства, у Паршова був спільник - Ярослав Левенець, якого з 24 березня 2017 року Солом'янське управління поліції Києва розшукує за підозрою в незаконному поводженні зі зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-