Нацагентству з розшуку активів передали

Нацагентству з розшуку активів передали "зоопарк" Клименка

Укрінформ
Військова прокуратура передає Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів, арештоване в Україні майно на 900 мільйонів гривень. 

Про це повідомив на брифінгу заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Сьогодні на підставі рішення судді, яке винесено 28 вересня, військова прокуратура відповідно до вимог закону передає до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, перелік майна, яке арештовано на користь України", - сказав Матіос. 

За його словами, це стосується 154 об'єктів нерухомого майна, 22 транспортних засобів та іншого загальною вартістю 900 млн грн і корпоративні права юридичних осіб на загальну суму понад 400 млн грн. 

Зокрема, це квартири в елітних житлових комплексах "Новопечерський" та  "Липки", маєтки в 17 селещах міського типу. Передають, у тому числі, майно охоронної структури "Скіф", яка чинила опір розслідуванню військової прокуратури.

Читайте також: Порошенко пояснив, навіщо потрібен окремий Антикорупційний суд

Матіос зауважив, що може "порадувати Клименка (екс-міністр доходів і зборів): його цілісний майновий комплекс мисливської бази загальною площею 3 тисячі квадратних метрів у Переяслав-Хмельницькому районі,  де Клименко тримав тигрів і ведмедів, так само передається до управлінні Національного агентства з розшуку активів".

Він також додав, що військовою прокуратурою за міжнародним правовим доручення заморожено активів Клименка та його близького оточення на суму близько 20 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-