Порошенко пояснив, навіщо потрібен окремий Антикорупційний суд

Порошенко пояснив, навіщо потрібен окремий Антикорупційний суд

Укрінформ
Україні потрібно, аби всі суди були антикорупційними. Але й окремий Антикорупційний суд – теж необхідний.   

Про це заявив у середу Президент Петро Порошенко на зустрічі з колективом Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т. Г. Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Базовим для старту судової реформи став Закон "Про судоустрій та статус суддів", який також прийняла Верховна Рада. Хочу нагадати, що то був також мій проект, внесений як невідкладний, і я своїми руками “вписав” до нього норму про створення Антикорупційного суду. І, до речі, кошти на фінансування антикорупційного суду у проекті бюджету на 2018 рік вже передбачені. Повірте, це також не випадково”, - заявив Порошенко.

Президент наголосив, що він підтримує створення  Антикорупційного суду. “Нам дійсно потрібно, щоби всі суди були антикорупційними. Усі без виключення. Для цього ми робимо реформу. Але й має бути створена окрема суддівська антикорупційна вертикаль у складі окремого Антикорупційного суду, касаційної інстанції Антикорупційної палати у Верховному суді України і, як визначить Верховна Рада, з представництвами Антикорупційного суду на місцях. Щоб із Сєверодонецька чи Закарпаття люди не були вимушені їхати до однієї антикорупційної інституції”, - сказав він. 

Порошенко вказав на те, що наразі розроблено вже кілька законопроектів, але “вони недосконалі” - "певною мірою то - піар-проекти певних політичних сил” і під них зібрати голоси у Верховній Раді неможливо.

“І тому я хочу звернутися до парламенту з пропозицією негайно створити робочу групу — чи то в комітеті з правової політики, чи то при Голові Верховної Ради, чи то міжфракційну групу (це компетенція парламенту) - і якнайшвидше  напрацювати узгоджений законопроект, який здатний здобути підтримку всього складу Верховної Ради. Бо лише цей шлях є єдино можливий. І коли буде так само, як це відбувалося із проектом змін до Конституції, коли буде найдений консенсусний законопроект — не гаючи часу презентувати його мені. При чому, він повинен мати підтримку і владних і опозиційних фракцій. І я наголошую, що я готовий прийняти цей проект, спільно з групою завершити його опрацювання (або якщо я буду повністю згідний — підтримати) і внести від свого імені в український парламент як невідкладний”, - заявив Глава держави. 

Читайте також: Порошенко запропонує “швидкі рішення” для боротьби з корупцією

При цьому, він закликав, аби це питання не  використовувалося як “предмет політичного піару чи політичних спекуляцій”. 

“Річ не в тому, хто повісить на себе лаври. Питання - в створенні справді ефективного і незалежного судового органу, який спеціалізуватиметься на боротьбі із корупцією та допоможе пришвидшити розгляд справ проти корупціонерів”, - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-