Українські дипломати розбираються із

Українські дипломати розбираються із "ксенофобським скандалом" у поліції Вроцлава

Укрінформ
Генконсульство України у Кракові направило листа керівництву поліції Нижньосілезького воєводства з проханням розтлумачити ситуацію у справі можливого перевищення поліцейськими повноважень у ставленні до громадянки України у відділку поліції у Вроцлаві.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив консул генконсульства України у Кракові Сергій Царук.

“Ми відреагували на цю ситуацію: надіслали листа керівництву поліції Нижньосілезького воєводства і чекаємо на офіційну відповідь”, - повідомив консул.

Він додав, що дипломати очікують на оперативну відповідь.

За його словами, до цієї справи залучено також почесне консульство України у Вроцлаві.

Читайте також: Вандалізм у Польщі: Київ просить у Варшави "належної охорони" для консульств

Царук зауважив, що українка не зверталася про допомогу до генерального консульства у Кракові чи почесного консульства України у Вроцлаві.

Як поінформували польські ЗМІ, 21-річна громадянка України на ім'я Дарина хоче судитися з польськими поліцейськими і вимагати морального відшкодування за утримання упродовж доби у відділку і приниження. Як зазначається, один з поліцейських залякував дівчину, погрожував депортацією, а також висловлював ксенофобські думки щодо українців. Її двічі змушували роздягатися до гола для проведення обшуку, відмовили у праві подзвонити рідним і не видали на руки протокол про затримання. Затримання дівчини відбулося на підставі звернення знайомого дівчини, який звинуватив її у крадіжці мобільного телефону. Як згодом з'ясувалося, молоді люди зустрічалися і цей телефон хлопець нібито подарував дівчині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-