У боротьбі проти російської агресії дуже важливо мати друзів - Полторак

У боротьбі проти російської агресії дуже важливо мати друзів - Полторак

Укрінформ
Для України нині дуже важливо мати друзів, які підтримують нашу державу у протистоянні російській агресії.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак на брифінгу у Любліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для України сьогодні дуже важливо мати друзів, які підтримують нас у боротьбі за незалежність, у боротьбі з російською агресією. Сьогодні у нас працюють інспектори з Польщі, Литви, США та інших країн, які нам допомагають, і ми хочемо подякувати їм за це”,- наголосив Полторак.

Глава МОУ подякував польському і литовському колегам Антонію Мацеревичу та Раймондасу Кароблісу за те, що вони були присутні 24 серпня у Києві на параді до Дня Незалежності України.

“Ви показали всьому світові, що Україна не залишилася наодинці з Росією, що вся Європа, увесь світ підтримує нас”, - підкреслив Полторак.

За його словами, у Любліні сьогодні відбулася “історична подія”, оскільки Литовсько-Польсько-Українська бригада (ЛитПолУкрбриг) отримала останні ознаки військового формування - бойовий прапор.

Читайте також: У міноборони Канади розповіли про переговори з Полтораком

“Сьогодні бригада отримала назву князя Острозького, який є важливою постаттю для України, Польщі та Литви. Сьогодні ця бригада отримала бойовий прапор, який для кожного військового є символом честі та гідності”, - констатував міністр.

За його словами, історичність цієї події полягає в тому, що бригаду створено не заради агресії, а заради миру.

“Головна мета цього підрозділу - зберегти мир”, - зауважив Полторак.

У четвер в Любліні за участю міністрів відбулося вручення бойового прапора командуванню ЛитПолУкрбриг імені князя Костянтина Острозького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-