Зміни до кодексів впорядкують судовий процес  - Порошенко

Зміни до кодексів впорядкують судовий процес - Порошенко

Укрінформ
Ухвалені Верховною Радою зміни до низки кодексів є найбільш продуманим впорядкування судового процесу та приведення його у відповідність до найкращих світових практик.

Про це заявив у середу Президент Петро Порошенко на зустрічі з колективом Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г.Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Зміни до кодексів — це найбільш продумане впорядкування судового процесу та приведення його у відповідність до найкращих судових практик. До розробки змін було залучено велику кількість українських і міжнародних експертів. Я очікую цей законопроект на підпис протягом наступних кількох днів”, - сказав Порошенко.

За його словами, ці зміни можна було прийняти і раніше, однак деякі “політикани” заважали.

“Ми могли би зробити це трохи раніше, якби деякі безвідповідальні політикани у Верховній Раді... не блокували процес. Це з їхньої милості Верховна Рада на кілька тижнів запнулася на розгляді тисяч і тисяч технічних поправок до законопроекту. Зранку до вечора, з тижня на тиждень, розглядаючи законопроект про зміни в процесуальних кодексах. Причому, я наголошую, що більшість з них носили технічний характер: то прибрати кому, то слова переставити, то замість коми крапку написати, то наголос змінити. Згаяли багато часу. До речі, деякі суттєві поправки, направлені на захист прав і свобод – підтримали, полову – відсіяли, і закон – ухвалили”, - заявив Порошенко.

Читайте також: "Самопоміч" уже пропонує Раді скасувати судову реформу

Він додав, що ухвалення закону відкриває шлях до початку роботи нового Верховного Суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-