Українців у Каталонії просять уникати людних місць і провокацій

Українців у Каталонії просять уникати людних місць і провокацій

Укрінформ
Генеральне консульство України в Барселоні закликає громадян України уникати масових акцій протесту, місць скупчення людей, а також носити з собою оригінали документів.

На цьому наголосила в ефірі 112 каналу генеральний консул України в Барселоні (Каталонія) Оксана Драмарецька, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми рекомендуємо громадянам України уникати масового скупчення людей. Просимо проявляти пильність, не піддаватися на провокації, не долучатися до будь-яких акцій, свідками яких можуть стати наші громадяни", - сказала Драмарецька.

Читайте також: Каталонський референдум: поранених побільшало до 761

Також генеральний консул нагадала, що на території Іспанії ще з 2015 року встановлений 4-й рівень терористичної загрози з 5 можливих і наголосила на необхідності українським громадянам дотримуватися правил перебування іноземних громадян в Іспанії, зокрема завжди мати при собі оригінали документів.

"Ми просимо наших громадян неухильно дотримуватися правил перебування іноземців в Іспанії, зокрема при собі мати оригінали паспортних документів", - сказала Драмарецька.

1 жовтня у Каталонії проходив референдум про незалежність від Іспанії, який центральна влада вважає незаконним.

Іспанська поліція намагалася заблокувати голосування. В результаті сталися сутички, в яких постраждала, за останніми даними, 761 особа.

Фото: @MartaRodriguezF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-