У СІЗО Челябінська заявляють, що Сенцова до них не етапували - правозахисниця

У СІЗО Челябінська заявляють, що Сенцова до них не етапували - правозахисниця

Укрінформ
У Челябінському слідчому ізоляторі стверджують, що до них не етапували українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії за звинуваченням у тероризмі.

Про це повідомляє портал "ОВД-Инфо" з посиланням на правозахисницю Тетяну Щур.

"СІЗО №3 Челябінська дав офіційну відповідь, що режисера Олега Сенцова туди не привозили", - сказала Щур.

На її думку, влада навмисно приховує місцезнаходження українця, щоб до нього "не добралися" правозахисники.

Челябінське СІЗО №3 використовується для "пересилання" засуджених. Раніше повідомлялося, що Сенцова етапували з Іркутська в Челябінськ, а потім відвезли в невідомому напрямку.

Читайте також: Сенцова перевели з Іркутська в Челябінськ

Як повідомлялося, режисера Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ РФ в окупованому Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Обидва провину не визнали.

В грудні 2014 року в Генпрокуратурі Росії заявили, що Сенцов і Кольченко є громадянами РФ, оскільки після анексії півострова вони не висловили бажання зберегти інше громадянство. У той же час уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська зазначила, що Сенцову і Кольченку фактично нав'язали россиийское громадянство автоматично, як і більшості жителів Криму, а відмовитися від нього протягом місячного строку вони, перебуваючи у в'язниці, не могли.

Російський суд 25 серпня 2015 року засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років ув'язнення відповідно.

Міністерство юстиції України звернулося із запитом до РФ про передачу Сенцова і Кольченка як громадян України, але 21 жовтня 2016 року Росія відмовила в цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-