Порошенко закликав Міносвіти не бути

Порошенко закликав Міносвіти не бути "почекунами"

Фото
Укрінформ
Міністерство освіти і науки має займати активну позицію у захисті свого бачення обов'язкових гарантій і прав національних меншин.

З відповідним закликом звернувся до глави МОН Лілії Гриневич Президент Петро Порошенко під час зустрічі з працівниками освітньої сфери у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави вказав на те, що Міносвіти вже звернулося за його дорученням до Ради Європи щодо проведення експертизи нового закону про освіту в частині, що стосується мов навчання представників національних меншин.

Водночас Порошенко дав доручення міністру освіти не бути "пасивними почекунами", а активно захищати "своє бачення обов’язкових гарантій прав національних меншин".

"Результати експертизи та цієї дискусії, результати перемовини з нашими партнерами можуть бути враховані в новій редакції закону "Про середню освіту", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада 5 вересня ухвалила закон «Про освіту», який, зокрема, регулює питання використання української мови у сфері освіти. 25 вересня його підписав Президент Петро Порошенко.

Читайте також: Україна не звертатиме увагу на "освітню" істерику Держдуми РФ – Порошенко

У законі передбачено, що діти нацменшин в Україні продовжуватимуть вивчати рідну мову, а з середньої школи починатимуть вчитися державною мовою. Якщо мова нацменшини належить до мов Європейського Союзу, можливе викладання також нею однієї або декількох дисциплін.

Водночас у ряді країн, які мають діаспору в Україні, висловили протест з приводу статті закону про навчання дітей нацменшин українською мовою.

Україна направила на експертизу до Ради Європи мовну статтю закону про освіту.

Фото Михайла Марківа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-