Полторак сказав, скільки боєприпасів було втрачено у Калинівці

Полторак сказав, скільки боєприпасів було втрачено у Калинівці

Укрінформ
Наслідки вибухів у Калинівці могли бути трагічніші, адже там зберігали чималий арсенал зброї, в тому числі великокаліберні ракети, а в арсеналі ще було місце, щоб прийняти більше озброєння.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час воєнного кабінету у Президента Петра Порошенка.

"Цей арсенал потенційно міг прийняти 140 тисяч тон. Там знаходилось 83 тисячі тон боєприпасів", – заявив міністр, додавши при цьому, що 68 тон з них складали власне боєприпаси, готові до застосування, решта – компоненти до них та металобрухт.

Читайте також: Вибухи в Калинівці: пожежу повністю локалізовано

Також міністр розповів, кого покарали за попередні вибухи на військових складах у Сватово та Балаклії.

"Щодо притягнення до відповідальності. По Сватово – був звільнений заступник начальника Генерального штабу генерал-лейтенант Володимир Хижий. Були притягнуті до відповідальності і оголошена службова невідповідність шістьом генералам і 46 офіцерам... Підсумки роботи по Балаклії – до дисциплінарної відповідальності були притягнуті близько 80 осіб з різною мірою покарання – починаючи від звільнення і закінчуючи зняттям з посади з розжалуванням", – повідомив міністр оборони.

Читайте також: Пожежа біля Калинівки коштувала Україні близько $800 млн - нардеп

За словами радника міністра оборони України Юрія Бірюкова, частина боєприпасів, що розірвалися на військових складах у Калинівці, були списані та підлягали утилізації.

«Там дуже екзотичні назви і багато компонентів. Решта – це боєприпаси і калібри, які використовуються», – сказав Бірюков в ефірі «5-го каналу».

За його словами, у Калинівці вибухнула частина ракет зенітного ракетного комплексу «Куб» і частина ракет «Луна».

Як раніше інформувало агентство, у Калинівці 26 вересня на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 30 тисяч осіб.

Читайте також: Харківщина зібрала перші 20 тонн гуманітарного вантажу для Вінниці

Нині на території військового складу спостерігаються пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський та повітряний рух у радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-