Пожежа біля Калинівки коштувала Україні близько $800 млн - нардеп

Пожежа біля Калинівки коштувала Україні близько $800 млн - нардеп

Укрінформ
Держава зазнала збитків на суму в 800 мільйонів доларів у результаті детонації боєприпасів на складах під Калинівкою у Вінницькій області.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат від фракції "БПП" Іван Вінник.  

"Держава втратила сьогодні в результаті вибухів боєприпасів близько 800 мільйонів доларів за ринковими цінами, навіть якщо вважати, що вони (боєприпаси - ред.) не нові. Водночас не має значення, вибухали танкові снаряди або боєприпаси до РСЗО", - сказав він.

Читайте також: РНБО: Евакуйовані з Калинівки вже у середу зможуть повертатися додому

На думку народного депутата, зберігання снарядів просто неба дуже спрощує роботу диверсантів.

"У Калинівці було знищено велику кількість боєприпасів з погляду вартості. Потрібно терміново будувати нові підземні сховища і зберігати там боєприпаси", - вважає Вінник.

Читайте також: Вибухи у Калинівці: заборону польотів продовжили до жовтня

Як повідомлялося, ввечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З району НС вивезено понад 30 тисяч людей.

У прилеглих до місця події районах заборонено рух автомобільного і залізничного транспорту. Також заборонено рух повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

За даними Міноборони, починаючи з 19:00 27 вересня на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області не зафіксовано жодного вибуху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-