До облаштування артскладів в Україні варто залучити фахівців НАТО - нардеп

До облаштування артскладів в Україні варто залучити фахівців НАТО - нардеп

Укрінформ
Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз (фракція «Блок Петра Порошенка») ініціює передання питання облаштування військових арсеналів на контроль тимчасової парламентської комісії.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook. 

«Питання облаштування військових арсеналів доцільно винести на контроль тимчасової парламентської комісії в рамках парламентсько-демократичного контролю», - зазначила вона.

На її думку, це дасть змогу підвищити темпи наведення ладу на об'єктах та зняти політичні спекуляції.

Фріз підкреслила, що надзвичайна ситуація в Калинівці засвідчила необхідність залучення фахівців НАТО до облаштування складів боєприпасів в Україні.

«В той же час, вважаю, що ситуація в Калинівці має поставити на порядок денний питань негайного активного залучення фахівців країн НАТО для переобладнання, налагодження системи інвентаризації військового майна, інженерного облаштування складів боєприпасів та критичного військового майна», - відзначила депутат.

За її словами, той факт, що вибухи на арсеналах мали місце неодноразово, підтверджує системність проблеми.

Читайте також: Влада Вінниці спростовує чутки про хімічне забруднення повітря

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За даними Міноборони, тут зберігається орієнтовно 83 тис. тонн боєприпасів.

З міста та прилеглих сіл вивезено понад 30 тисяч осіб, і евакуація триває. За оперативною інформацією ДСНС, травмовано двох людей, які госпіталізовані до медичних закладів.

Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Згідно з повідомленням Генерального штабу ЗСУ на території арсеналу лунають поодинокі вибухи, а їх інтенсивність, порівняно з нічним часом, значно знизилася.

У прилеглих до місця події районах заборонено рух автотранспорту. Для заборони в’їзду громадян у зону можливого ураження встановлено 36 мобільних постів по області та 5 постів - безпосередньо в районі події.

Закрито залізничний перегін Сосенка - Калинівка, заборонено рух повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Фото з архіву Укрінформа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-