Бірюков: Зберігання боєприпасів на відкритих майданчиках - поширена практика

Бірюков: Зберігання боєприпасів на відкритих майданчиках - поширена практика

Укрінформ
У результаті пожежі на складах озброєння в Калинівці на Вінніччині постраждали тільки  майданчики з боєприпасами просто неба.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook радник Президента України Юрій Бірюков. 

“Підземні сховища стоять, бетонні ангари стоять, цегельні склади стоять. "Полетіли" відкриті майданчики. Зберігати боєприпаси просто неба - це не наш винахід, це поширена практика”, - підкреслив він.

За словами Бірюкова, на будівництво додаткових підземних сховищ потрібні "мільйони доларів", яких в бюджеті поки немає.

Бірюков також зазначив, що на забезпечення життєдіяльності 48-го арсеналу в 2015 році було виділено 600 тис. гривень, а в 2016-му - вже 2 мільйони. "У 2017 році виділили 6 мільйонів, а після Балаклії (23 березня цього року в Балаклії Харківської області вибухнув один з найбільших складів боєприпасів - ред.) з резервного фонду мали були б виділити ще 19 мільйонів. Але поки з них дозволили витрачати тільки 11 мільйонів, бюджетний розпис прийшов наприкінці серпня. У нас тендери, процедури - і фактично підписувати договори за цими сумами почали б в жовтні", - рассказав радник Президента.

Читайте також: На складах у Калинівці зараз лунають лише поодинокі вибухи - Генштаб

Він підкреслив, що в нинішніх умовах "великого, але недостатнього на покриття всіх потреб фінансування" армія робить все, що може, і навіть трохи більше. "Але перемогти закон збереження маси і енергії ми не в змозі. Якщо грошей на живучість не виділяли роками, то потім за 5% від потреб диво не зробиш", - зазначив Бірюков.

Як повідомлялося, 26 вересня в Калинівці на складах озброєння спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл евакуйовано близько 30 тисяч людей. Рятувальники також ліквідовували займання 4 житлових будинків внаслідок влучення боєприпасів.

За фактом здійснення диверсії на території військової частини, дислокованої в Калинівці Вінницької області, військова прокуратура Центрального регіону внесла відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками злочину, предусмотреного ст. 113 Кримінального кодексу (диверсія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-